Domácí pivní sýr podle Vladimíra Poštulky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pivní sýr Foto:
Pivní sýr
Foto: All

Lehký pivní sýr je výborný na čerstvém chlebu nebo topince. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Dobrota pro fajnšmekry :)

Suroviny
měkký tvaroh 500 g
světlé pivo 2 dl
mletý kmín 1/2 lžičky
sladká mletá paprika 1 lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Tvaroh rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem a lehce promíchejte. Přikryjte pokličkou nebo směs přendejte do uzavíratelné nádoby. Nechte zrát v pokojové teplotě asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny dozrát. Podávejte s čerstvým pečivem a jemně nasekanou pažitkou.

2

Prima tip: Místo sladké papriky zkuste použít papriku uzenou, sýr bude mít zajímavější chuť. Do sýra můžete přidat i bylinky, třeba tymián. Před podáváním můžete do sýra také vmíchat lžičku hořčice.

Zdroj: Pivo Ferdinand

Videa

reklama

reklama