Domácí kečup bez cukru

Doba přípravy:
Počet porcí: asi 400 ml
Domácí kečup bez cukru  Foto:
Domácí kečup bez cukru
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

V podomácku vyrobeném kečupu uchováte chuť léta dlouho do zimy, ale používat tuhle oblíbenou chuťovku (v tomto obzvlášť zdravém provedení) můžete začít prakticky ihned.

Článek

Domácí sušená rajčata Foto:

13x oblíbená sušená rajčata

Patří sušená rajčata mezi vaše oblíbené ingredience? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Dnes si totiž můžete vybrat z několika osvědčených receptů: nechybějí božské...
Suroviny
olivový olej 1 lžíce
malé cibule, oloupané a nadrobno nakrájené 3 ks
česnek, nakrájený nadrobno 1 stroužek
sladká mletá paprika 1/2 lžičky
rajčatový protlak v biokvalitě 140 g
jablečný ocet 3 lžíce
rajčatové pyré v biokvalitě 150 g
prášková stévie 2 lžíce
sušené nebo čerstvé oregano 1/2 lžičky
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V kastrolu rozehřejte na středním stupni olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Smažte, až cibule zvláční a hezky se obalí paprikou, trvá to 3 až 4 minuty.

2

Na nízkém stupni vmíchejte rajčatový protlak a ocet. Za stálého míchání povařte 1 až 2 minuty, pak vmíchejte rajčatové pyré, stévii a oregano. Na nejnižším stupni povařte ještě asi 2 minuty, až kečup zhoustne.

3

Osolte ho a opepřete, rozmixujte tyčovým mixérem a rozlijte do sklenic. V chladu vydrží asi týden.

PRIMA TIP: V létě nebo při hojné úrodě domácích rajčat je samozřejmě použijte místo protlaku a pyré. Hotový kečup ještě protlačte sítem, aby byl homogenní, nebo rajčata předem krátce spařte horkou vodou a oloupejte.

Domácí kečup bez cukru  Foto: Domácí kečup bez cukru; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama