Datlové řezy s ovesnými vločkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 16 ks
Datlové řezy s ovesnými vločkami  Foto:
Datlové řezy s ovesnými vločkami
Foto: Cooking with Šůša

Tenhle neskutečně jednoduchý dezert z ovesných vloček nejenže skvěle chutná, ale navíc i hezky vypadá. Datle jsou přirozeně sladké, a proto už do těsta nemusíte přidávat žádný další cukr.

Patří ovesné vločky mezi stálice vaší kuchyně? Tady je další várka receptů, co s nimi můžete podniknout:

Článek

Nejlepší recepty z ovesných vloček Foto:

16 nejlepších receptů z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Vločky mají...
Suroviny
jemné ovesné vločky Emco 1 a 3/4 hrnku
rozpuštěný kokosový olej (nebo klasické máslo) 3/4 hrnku
sušené datle 2 a 1/2 hrnku
kokosový cukr do těsta (nemusí být)
voda 1 hrnek
Postup
1

Datle vsypte do mixéru, přidejte hrnek vody, citronovou šťávu a vše rozmixujte dokonale na hladkou pastu.

2

V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, kypřicí prášek, přidejte kokosový olej a pomocí rukou ho zapracujete tak, aby se všechny suroviny propojily.

3

Polovinu těsta nasypte na dno formy velikosti 20 x 20 cm a pořádně ji utlačte. Na těsto navrstvěte datlovou pastu a rozetřete ji po celé ploše těsta. Na datlovou pastu vsypte druhou polovinu těsta a znovu vše utlačte a uhlaďte do všech stran.

4

Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 50–55 minut. Upečené a vychladlé datlové řezy vložte do lednice a nechte je přes noc ztuhnout, poté nakrájejte na kostky.

Datlové řezy s ovesnými vločkami  Foto: Datlové řezy s ovesnými vločkami; foto: Cooking with Šůša

 

Cooking with Šůša Foto:

Seznamte se: Cooking with Šůša

Jmenuji se Míša a jsem z Ostravy. Miluji dobré jídlo, ráda vařím a mou velkou vášní je focení. Rozhodla jsem se všechny tyto své oblíbené činnosti spojit dohromady a založit si svůj foodblog Cooking with Šůša.

Vaření, vytváření nových receptů, focení a psaní je pro mě obrovskou relaxací. V kuchyni ráda experimentuji a zapojuji do vaření i suroviny, které byste v jídle nečekali. Zdravé jídlo je můj životní styl a v takovém duchu je i můj blog. Baví mě kombinace různorodých chutí, vůní a barev.

Videa

reklama

reklama