Crépes Suzette

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 palačinek
Crépes Suzette Foto:
Crépes Suzette
Foto: šéfe!

Klasický recept na lahodný dezert promění obyčejné palačinky v chuťový zážitek. Svěží i sladký pomeranč s trochou alkoholu rozehrají přímo koncert chutí!

Suroviny
Palačinky:
mléko 220 ml
vejce 2 ks
rostlinný olej do těsta 1 lžíce
špetka soli
rostlinný olej na opékání palačinek
Pomerančová omáčka:
máslo 75 g
hnědý cukr 75 g
pomerančová šťáva 150 ml
kůra z jednoho pomeranče
filátka ze dvou pomerančů
pomerančový likér 50 ml
brandy 30 ml
Postup
1

Nejprve odkrojte kůru ze dvou pomerančů včetně bílé dužiny. Vykrojte filátka po celém obvodu pomeranče a ze zbytku vymačkejte šťávu, kterou si dejte stranou, ještě ji budete potřebovat.

2

Mouku smíchejte se solí a polovinou mléka. Umíchejte hladké těsto a nakonec přidejte zbytek surovin. Konzistence těsta by měla připomínat hustou smetanu.

3

Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje postupně opékejte tenké palačinky a skládejte je na sebe, aby zůstaly vláčné.

4

V další pánvi rozpusťte máslo s cukrem a připravte světlý karamel, opatrně ho zalejte pomerančovou šťávou a přidejte pomerančovou kůru. Nechte omáčku trošku zhoustnout a přidejte pomerančový likér.

5

Palačinky společně s filátky z pomerančů prohřejte a složte do šátečků. Přelejte omáčkou a ihned servírujte.

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama