Čínská vajíčková polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čínská vajíčková polévka Foto:
Čínská vajíčková polévka
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Jemná, hladká, sytivá a i přitom lehká – prostě jarní. Jen pro zajímavost, v naší kuchyni se podobné polévce říká „bavlněná“.

Suroviny
drůbeží vývar 1 l
kukuřičný škrob (maizena) 1 lžíce + 1 lžička
vejce podle velikosti 2–4 ks
Další dochucení:
kousek čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky
citronová tráva, podrcená (není nutné) 1 stvol
kuličky pepře, podrcené 1/2 lžičky
badyán 2 ks
celý hřebíček 6–8 ks
skořice 1 svitek
Případné vložky:
miso pasta 2 lžíce
kousek pevného tofu nakrájeného na kostky
hrst hub nakrájených na plátky
malé čínské zelí pak choi nakrájené na tenké plátky
svazek jarních cibulek nakrájených na tenké plátky
Postup
1

Vývar zahřejte v hrnci. Pokud chcete použít drobné koření a přísady, po kterých bude polévka nádherně vonět, vložte je do mušelínového sáčku nebo kulatého uzavíratelného sítka na čaj a vložte do vývaru, který nechte na mírném plameni 15 minut povařit. Dochucovadla vyjměte. Vývar ochutnejte, jestli nepotřebuje osolit, někdy k tomu stačí jen sójová omáčka.

2

Pokud budete používat další přísady, jako je tofu, houby, zelí a cibulky, vsypte je do vývaru a 5 minut vařte.

3

Odeberte 1 naběračku vývaru a v misce ho promíchejte s 1 lžící maizeny, pak zašlehejte zpět do polévky a minutu či dvě povařte (díky tomuto postupu bude polévka hladká a opalizující).

4

V jiné misce ušlehejte vejce s 1 lžičkou maizeny a přes zuby vidličky je vlijte do mírně se vařící polévky, kterou stále míchejte, pak ihned plamen vypněte. Ihned podávejte, případně posypané trochou nakrájené cibulky.

Čínská vajíčková polévka 2 Foto: Čínská vajíčková polévka; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama