Ceviche z manga a žampionů

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ceviche z manga a žampionů  Foto:
Ceviche z manga a žampionů
Foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Ceviche z hub je neskutečně lehké, plné chuti a dokáže krásně osvěžit. Houby se nejprve marinují v úžasné směsi limetové šťávy, zázvoru, chilli a olivového oleje, pak se pokladou šťavnatými kousky manga a křupavé červené papriky a vytvoří nezapomenutelnou kombinaci.

Delším marinováním se chuť jen umocní, takže doporučuji připravovat najednou větší množství, abyste se po pár dnech mohli potěšit ještě pár sousty.

Další originální zdravé recepty z nové kuchařky Elly Wodward najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
žampiony 400 g
šťáva z 10 limet asi 150 ml
česnek 1 stroužek
paprička jalapeño nebo jiná chilli paprička 1 ks
čerstvý zázvor 2,5cm kousek
sůl a čerstvě namletý pepř
červená cibule 1/2 ks
červená paprika 1 ks
čerstvý nasekaný koriandr 1 menší hrst
zralé mango 3/4 ks
Postup
1

Houby nakrájejte na velmi tenké plátky a vložte je do misky. Přelijte je limetovou šťávou a olivovým olejem.

2

Česnek nasekejte nadrobno nebo podrťte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte najemno, nasypte vše na houby a opatrně promíchejte. Nechte alespoň 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě, aby se chutě prolnuly.

3

Cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, mango oloupejte a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Na talíře rozdělte cibuli a papriku s většinou koriandru, navrch rozložte marinované houby a mango a ozdobte zbylým koriandrem.

PRIMA TIP: Zbylé ceviche vydrží ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny v lednici.

Ceviche z manga a žampionů  Foto: Ceviche z manga a žampionů; foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to je, že vypadáte tak báječně a mladě, a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

Videa

reklama

reklama