Capellini v kuřecím vývaru

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Capellini v kuřecím vývaru Foto:
Capellini v kuřecím vývaru
Foto: Hermína / Prima

Kompromis mezi polévkou a hlavním jídlem? To jsou těstoviny v kuřecím vývaru. Capellini jsou takové tenké špagety a do tohoto receptu se hodí přímo ideálně.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kuře 1/2 ks
řapíkatý celer
mrkev
česnek 1 stroužek
bílé víno
těstoviny capellini
parmazán
sušená feferonka
sůl
Postup
1

Půlku kuřete rozporcujte a vložte do pekáčku. Přidejte řapíkatý celer, cibuli a mrkev ve velkých kusech, přidejte také stroužek česneku. Dejte do trouby na 180 °C zapéct do zlatova.

2

Do hrnce nalijte sklenku bílého vína a začněte zahřívat, přidejte k němu výpek z upečeného masa. Pak vše z pekáčku přendejte do hrnce, zalijte vodou, ochuťte pár kuličkami celého pepře a osolte. Nechte vařit asi 30 minut.

3

Vývar přeceďte.

4

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny capellini, tzv. „andělské vlasy“. Trvá to jen pár minutek.

5

Do talíře nadrobte kousek sušené feferonky, přidejte uvařené těstoviny, zalijte vývarem a zastrouhejte parmazánem.

Capellini v kuřecím vývaru Foto:

Capellini v kuřecím vývaru                                                                                      Foto: Hermína / Prima

 

Videa

reklama

reklama