Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček  Foto:
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Vyzkoušejte doma vietnamský voňavý grilovaný bůček s nudlemi bún, salátem a pikantní zálivkou Nước chấm. Příprava není vůbec složitá a výsledek je vynikajicí.

Suroviny
bůček bez kosti 300 g
rýžové nudle bún
Marináda:
třtinový cukr 3 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce
limetková šťáva 2 lžíce
cibule, nahrubo nakrájená 1 ks
Zálivka Nước chấm:
cukr krupice 1 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
rýžový ocet nebo limetková šťáva 1 lžíce
vlažná voda 2–3 lžíce
česnek 1–2 stroužky
Postup
1

Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 až max. 5mm plátky. Z výše uvedených surovin vymíchejte marinádu, do které vložte maso, cibuli a česnek. Důkladně promíchejte a nechte v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžete nechat i přes noc.

2

Bůček vyjměte z marinády, očistěte ho od cibule a česneku a rozložte na pečicí mřížku, kterou položte přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpalte gril a vložte plech s masem. Grilujte z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé.

3

Na zálivku použijte výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a pak přilijte ocet, rybí omáčku, vmíchejte rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a nechte odstát.

4

Nudle připravte podle návodu na obalu a na salát použijte listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžete i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.

5

Maso podávejte s nudlemi, zálivkou a salátem.

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček  Foto:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček  Foto: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček, foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto:

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Článek

12 receptů z vietnamské kuchyně Foto:

12 receptů z vietnamské kuchyně

Vietnamská kuchyně zažívá v Čechách obrovský boom a v různých bistrech a restauracích lze narazit už na poměrně autentické pokrmy. Tento kout Asie nabízí jídla lehká, plná...

Uložit

Videa

reklama

reklama