Avokádové lanýže

Doba přípravy:
Avokádové lanýže  Foto:
Avokádové lanýže
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Hříšně dobré čokoládové lanýže můžete připravit pro svou lásku i ve zdravější variantě. Bez tuku to nejde, ale v tomto případě použijte avokádo, které je sice tučné, ale jsou to zdraví prospěšné tuky.

Suroviny
zralé avokádo 2 ks
kokosový olej 2 lžíce
raw kakaový prášek 1/2 hrnku
kokosový krém nebo smetana ke šlehání 2 lžíce
rum (nemusí být) 1 lžíce
sekané ořechy 1/2 hrnku
vanilková esence
stévie podle chuti
Postup
1

Všechny ingredience kromě sekaných ořechů vložte do nádoby mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Vzniklou hmotu přendejte do misky, kterou překryjte fólií a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.

2

Ze ztuhlé hmoty tvarujte lanýže o průměru 2–3 cm, které následně obalte v nasekaných ořeších.

3

Hotové lanýže vložte na 15 minut do lednice a poté podávejte. Skladujte v lednici.

Avokádové lanýže  Foto: Avokádové lanýže; foto: Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree kuchařka

Cukrfree kuchařka Foto:

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…

Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Vydalo nakladatelství CPress.

Videa

reklama

reklama

\n