Právě v době Velikonoc je nádivka na menu nejčastěji. Peče se většinou jako samostatný pokrm a nesmí v ní chybět uzené maso a spoustu zeleného lupení, jako jsou mladé kopřivy, špenát nebo medvědí česnek. Někdo přidává mandle, jiný zase kuřecí játra, náš redakční tip je vymačkat do směsi na nádivku syrovou vinnou klobásu... Zkrátka, je to jako s bramborovým salátem, každý máme svůj oblíbený recept.
Během roku se pak nádivka objevuje spíše jako náplň do pečeného kuřete. Nadívat se ale dá i jiné maso, zkuste třeba upéct bůček s nádivkou.
Obdobou nádivky je třeba krkonošský hubník, také připravený ze staršího pečiva, zapečený se spoustou hub a s vejci. S nádivkou si zkrátka můžete pohrát a obměnit ji podle sezony a podle stavu domácích zásob. Každopádně je to skvělý způsob, jak zpracovat starší rohlíky, housky nebo bagety, které už ztratily křupavost.