Suroviny
- česnek 4 stroužky
- těstoviny (tagliatelle) 400 g
- sůl (podle chuti)
- olivový olej 2 lžíce
- cherry rajčata 100 g
- Bazalkové pesto 4 lžíce
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
- mozzarella 200 g
- rukola 1 velká hrst
- parmezán (k podávání)
Postup přípravy:
- Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Poté si na pánvi rozpalte olej a osmahněte plátky česneku. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a bazalkové pesto, podle potřeby osolte, opepřete a prohřejte.
- Uvařené těstoviny přidejte k rajčatům a pestu i s trochou vody z vaření (cca 3 lžíce) a promíchejte.
- Poté vmíchejte na kostičky nakrájenou mozzarellu a posypte omytou rukolou. Podávejte například posypané nastrouhaným parmezánem.
Další variace chutných těstovin s rajčaty, ale tentokrát s tuňákem? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou
Nebo mrkněte na další těstovinové recepty: