Bílkový sníh
- bílek 4 ks
- cukr krupice 220 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- moučkový cukr 50 g
Náplň
- mascarpone 250 g
- bílá čokoláda 10 g
- limetka 1 ks
Limetový přeliv
- voda 50 ml
- třtinový cukr 50 g
- limetková šťáva 2 lžíce
- máta 4 snítky

Postup přípravy
- V horké vodní lázni vyšlehejte bílky s polovinou krupicového cukru, dokud se cukr nerozpustí. Poté přelijte do šlehací mísy a pokračujte ve šlehání se zbytkem cukru, až vznikne pevná, lesklá pěna. Přidejte citronovou šťávu a nakonec zašlehejte moučkový cukr. Naplňte cukrářský sáček se širokou řezanou trubičkou vzniklým sněhem.
- Na pečicí papír si tužkou obkreslete kolečka o průměru 8 cm. Sněhem na ně nastříkejte spirálu – nejprve základ a poté druhou vrstvu pouze po obvodu, aby vznikla prohlubeň pro náplň. Pečte při 120 °C asi 50 minut. Nechte dosušit v zavřené vypnuté troubě.
- Mascarpone promíchejte s rozpuštěnou bílou čokoládou a limetkovou šťávou. Naplňte hladkou trubičku a do vychladlých sněhových korpusů nastříkejte krém. Kiwi oloupejte, nakrájejte a naaranžujte navrch. Uložte na hodinu do lednice.
- Na přeliv svařte vodu s třtinovým cukrem na sirup, přidejte limetkovou šťávu a lístky máty. Nechte vychladnout a rozmixujte dohladka. Pavlovy před podáváním přelijte přelivem, ozdobte plátky limetky a mátou.
K dezertu podávejte sklenici mojita. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Mojito – podrobný recept na osvěžující koktejl z Kuby