Suroviny

Postup přípravy
- Staré rohlíky nakrájejte na kostičky. Rozložte je na plech a při 170 °C pečte dozlatova.
- Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou uzenou krkovici s česnekem a restujte do tmavší barvy.
- Vejce oddělte na žloutky a bílky. Žloutky vyklepněte do mísy a rozšlehejte společně se smetanou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do mísy dejte opečené rohlíky, přidejte nahrubo nasekané spařené kopřivy nebo petržel, cibuli s uzeným masem a promíchejte. Na závěr do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- Pekáč vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Směs přendejte do vymazaného pekáče. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30-40 minut. Po vyndání z trouby můžete nádivku potřít rozpuštěným máslem.
PRIMA TIP: Do velikonoční nádivky patří zelené jarní lupení. Mladé kopřivy krátce spařte a vyždímejte, než je pokrájené přidáte do nádivky. Použít ale můžete i syrový baby špenát, česnek medvědí či podivný, mladé lístky bršlice nebo potočnice. Dobře poslouží i hladkolistá petržel.
Vyzkoušejte velikonoční nádivku připravit podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Velikonoční nádivka se zeleným lupením a uzeným masem