Letní osvěžení z mrazáku: Mražené dortíky s ovocnou smetanovou náplní mezi lázeňskými oplatkami

Moje hodnocení
2x

Hledáte dokonalou letní pochoutku, která spojuje svěžest ovoce, jemnost šlehačky a příjemné křupnutí? Vyzkoušejte mražené dortíky s vrstvami jahodové a mangové smetanové náplně mezi dvěma lázeňskými oplatkami. Jsou nejen efektní, ale také neodolatelně dobré – ideální pro horké dny i slavnostní příležitosti.

8 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Namočte želatinu do studené vody a nechte ji nabobtnat. Mezitím vyšlehejte smetanu s ovocným cukrem na pevnou šlehačku.
  2. Rozmixujte jahody, přelijte je do kastrůlku a přiveďte k varu. Odstavte, přidejte jeden plátek želatiny a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vmíchejte polovinu šlehačky a zlehka promíchejte. Až směs začne tuhnout, naneste ji do středu a po obvodu jedné oplatky.
  3. Rozmixujte mango, přelijte ho do kastrůlku a znovu přiveďte k varu. Odstavte, přidejte druhý plátek želatiny a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte zbylou šlehačku a nechte lehce ztuhnout.
  4. Mango-náplň rozetřete mezi jahodovou vrstvu na oplatce. Přiklopte druhou oplatkou a jemně přitlačte. Dortík vložte do mrazáku a nechte minimálně 6 hodin zmrazit. Poté nakrájejte a ihned podávejte.

Vyzkoušejte originální mražený dezert semifreddo podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty