Suroviny
- oplatky (lázeňské, čokoládové) 2 ks
- plátková želatina 2 plátky (10 g)
- smetana ke šlehání 250 ml
- cukr (ovocný) 50 g
- jahody 100 g
- mango 100 g

Postup přípravy
- Namočte želatinu do studené vody a nechte ji nabobtnat. Mezitím vyšlehejte smetanu s ovocným cukrem na pevnou šlehačku.
- Rozmixujte jahody, přelijte je do kastrůlku a přiveďte k varu. Odstavte, přidejte jeden plátek želatiny a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Vmíchejte polovinu šlehačky a zlehka promíchejte. Až směs začne tuhnout, naneste ji do středu a po obvodu jedné oplatky.
- Rozmixujte mango, přelijte ho do kastrůlku a znovu přiveďte k varu. Odstavte, přidejte druhý plátek želatiny a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte zbylou šlehačku a nechte lehce ztuhnout.
- Mango-náplň rozetřete mezi jahodovou vrstvu na oplatce. Přiklopte druhou oplatkou a jemně přitlačte. Dortík vložte do mrazáku a nechte minimálně 6 hodin zmrazit. Poté nakrájejte a ihned podávejte.

Mražené dortíky s ovocnou smetanovou náplní mezi lázeňskými oplatkami Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte originální mražený dezert semifreddo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho