Karolína Fourová

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami

Moje hodnocení
15x

Granola nemusí být jen sladká, zalitá mlékem či jogurtem k snídani. Z vloček, semínek a oříšků vznikne i nevšední slaná posypka, která báječně ozvláštní salát, polévku, chléb s pomazánkou, těstoviny, dip nebo třeba vařenou čočku.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
  2. Ořechy a mandle nasekejte nahrubo nebo na poloviny. Promíchejte v míse s vločkami, semínky, mákem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
  3. V hrníčku prošlehejte olej s javorovým sirupem, přelijte přes ořechovo-vločkovou směs a důkladně promíchejte.
  4. Granolu rozprostřete na připravený plech a pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až ořechy a vločky zezlátnou. Občas promíchejte, ať se granola nespálí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karolína Fourová

Karolína Four Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Orientovat se v džungli protichůdných doporučení je složité a poznat pravdu ještě složitější. Výživa přitom zásadním způsobem ovlivňuje náš život i naši budoucnost. Výživová specialistka Karolína Fourová se proto rozhodla srozumitelně sepsat základní principy stravování. Ve své knize představuje jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučí vás číst správně obaly potraviny, vybírat si ty prospěšné. Přidává i svých 40 oblíbených receptů, ve kterých si získané znalosti rovnou ověříte.

www.karolinafour.cz


Přečtěte si také

Recepty