Suroviny
- lískové ořechy 115 g
- mandle 60 g
- ovesné vločky 90 g
- dýňová semínka 50 g
- slunečnicová semínka 50 g
- mák (celý) 3 lžíce
- sušený rozmarýn (nebo 1 lžíce čerstvého rozmarýnu) 1 lžička
- sušený tymián (nebo 1 lžíce čerstvého tymiánu) 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
- javorový sirup 1 lžíce
- sůl 3/4 lžičky
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Ořechy a mandle nasekejte nahrubo nebo na poloviny. Promíchejte v míse s vločkami, semínky, mákem, nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
- V hrníčku prošlehejte olej s javorovým sirupem, přelijte přes ořechovo-vločkovou směs a důkladně promíchejte.
- Granolu rozprostřete na připravený plech a pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až ořechy a vločky zezlátnou. Občas promíchejte, ať se granola nespálí.
Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami Zdroj: Karolína Fourová