Suroviny
Postup přípravy
Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli.
Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další pokrájenou zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu atd.).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky.
Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vývarem. Vaříme dvacet minut.
Tyčovým mixérem část polévky rozmixujeme, část vrátíme, aby byla vidět původní textura.
Osolíme a servírujeme horké, posypané strouhaným parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.
Na krutonky si nakrájíme osm krajíců toastového chleba, dáme na plech a polijeme rozehřátým máslem s česnekem. Necháme v troubě na 220 stupňů maximálně 10 minut. (je potřeba hlídat, aby se pečivo nespálilo!)