Suroviny
- kuřecí čtvrtky 8 ks
- máslo 100 g
- voda 500 ml
- kuřecí vývar 150 ml
- česnek 3
- celer 100 g
- mrkev 200 g
- petržel 100 g
- cibule 3
- hrášek
- máta
- černý pepř
- brambory 150 g
- mořská sůl
Postup přípravy
Kuřecí čtvrtky očistíme a naložíme přes noc do olivového oleje a bylinek. Na druhý den přendáme zapékací mísy. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli nakrájenou na měsíčky. Osolíme, opepříme, přidáme 50 g másla a podlijeme trochou vody. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů hodinu a půl a průběžně podléváme.
V nádobě rozehřejeme 50 g másla a na něm orestujeme cibuli pokrájenou na větší kousky. Přidáme plátky nakrájeného česneku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi pět minut povařit. Poté přidáme hrášek, ještě krátce povaříme, přidáme nasekanou mátu a celou směs přendáme do mixéru. Přidáme předem uvařené brambory a všechno rozmixujeme.
Na talíř servírujeme kousky pečené zeleniny s kuřetem a doplníme bramborovo-hráškovým pyré.