Suroviny
- kuřecí čtvrtky 8 ks
 - máslo 100 g
 - voda 500 ml
 - kuřecí vývar 150 ml
 - česnek 3
 - celer 100 g
 - mrkev 200 g
 - petržel 100 g
 - cibule 3
 - hrášek
 - máta
 - černý pepř
 - brambory 150 g
 - mořská sůl
 
Postup přípravy
Kuřecí čtvrtky očistíme a naložíme přes noc do olivového oleje a bylinek. Na druhý den přendáme zapékací mísy. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli nakrájenou na měsíčky. Osolíme, opepříme, přidáme 50 g másla a podlijeme trochou vody. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů hodinu a půl a průběžně podléváme.
V nádobě rozehřejeme 50 g másla a na něm orestujeme cibuli pokrájenou na větší kousky. Přidáme plátky nakrájeného česneku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi pět minut povařit. Poté přidáme hrášek, ještě krátce povaříme, přidáme nasekanou mátu a celou směs přendáme do mixéru. Přidáme předem uvařené brambory a všechno rozmixujeme.
Na talíř servírujeme kousky pečené zeleniny s kuřetem a doplníme bramborovo-hráškovým pyré.