Těstoviny s paprikovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Možná vám to bude připadat trochu nezvyklé, ale těstoviny s paprikovou omáčkou jsou vážně výborné. Skvěle voní... a ještě je na přípravu opravdu jednoduchá.

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • čerstvé těstoviny
  • červená papriky 600 g
  • cherry rajčata 400 g
  • česnek 3 větší stroužky
  • šalotka 2 velké (cca 130 g)
  • čerstvý tymián 3 větvičky
  • olivový olej extra virgin 50 ml
  • ricotta 200 g
  • sušená rajčata v oleji 2 lžíce
  • velká hrst čerstvé bazalky
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Na podávání

  • parmazán a čerstvá bazalka

Postup přípravy

  1. Nejdřív rozehřejte troubu na 180 °C a pak pokračujte krájením a čištěním zeleniny. Z paprik vyřízněte středy, omyjte je a nakrájejte na větší kostky.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte je na poloviny. Šalotku oloupejte, odkrojte konce a nakrájejte zhruba na osminy.
  3. Všechno hoďte do velký misky, přidejte neloupaný česnek, olivový olej, tymián, sůl, pepř a pořádně promíchejte, aby byla všechna zelenina obalená v oleji a koření.
  4. Takhle připravenou zeleninu přemístěte na plech s pečicím papírem a dejte do trouby na cca 30 minut. Po dvaceti minutách je lepší už do trouby začít koukat, jestli zelenina není už moc připálená. Lehce vůbec nevadí, dodává to pak omáčce úžasnou chuť.
  5. Ke konci pečení zeleniny si dejte pomalu vařit osolenou vodu na těstoviny. Upečenou zeleninu nechte lehce vychladnout (z toho nejhoršího), odstraňte ze směsi větvičky tymiánu a vyloupejte upečený česnek (chceme jenom vnitřek ne slupky).
  6. Takhle připravenou směs přemístěte do mixéru, přidejte k ní čerstvou bazalku, ricottu, sušená rajčata a začněte mixovat.
  7. Cílem je, aby omáčka byla co nejkrémovější a nejhladší (na fotce je vyfocená tak v půlce mixování), záleží samozřejmě ale na výkonu mixéru.
  8. Na závěr je potřeba klasicky ochutnat a případně dochutit solí a pepřem. Kdyby byla rajčata kyselá, tak případně i cukrem.
  9. Servírujte promíchané těstoviny s omáčkou, zasypané strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

My Cooking Diary


Přečtěte si také

Recepty