Luxusní knedlíky s vajíčkem

Moje hodnocení
6x

Zhodnocují se tu zbylé… knedlíky, ovšem když to uděláte správně, pak vznikne senzační lehké a vtipné jídlo, žádná z nouze ctnost!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • zbylé knedlíky cca 250 g
  • máslo nebo sádlo 1 lžíce
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • vejce 4 ks
  • plnotučné mléko nebo smetana na vaření 12% 4 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • případně kousek pórku, jarní cibulka, plátek slaniny, bylinky na posypání, čerstvá rajčata k podáván

Postup přípravy

  1. Knedlíky nakrájejte na úhledné kostičky. Nechte je trochu oschnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte tuk a knedlíky na středním stupni opékejte, až zezlátnou. Pokud používáte pórek, cibulku a/nebo slaninu, nakrájejte je nadrobno a přidejte smažit ke knedlíkům.
  2. V misce nebo džbánku rozmíchejte vejce s mlékem či smetanou, lehce je osolte a důkladně opepřete. Až budou kostičky knedlíků ze všech stran dobře osmažené, vlijte k nim vaječnou směs, snižte trochu příkon a vejce s knedlíky začněte hned promíchávat.
  3. Jakmile se vejce začnou srážet, vypněte příkon docela a nechte dojít zbytkovým teplem, vejce by se neměla úplně vysušit, ale zůstat vláčná. Ihned podávejte, případně posypané bylinkami, s čerstvými, lehce osolenými rajčaty.

PRIMA TIP: Pokud chcete tohle jídlo povýšit na skutečně luxusní zážitek, můžete na závěr zakápnout lanýžovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty