archiv Hellmann´s

Vrstvený bramborový salát s tuňákem a červenou řepou

Moje hodnocení
2x

Tento recept vychází z tradičního ruského salátu s veselým názvem Sleď pod kožichem. Jak je z něj patrné, hlavní roli v receptu hrají naložení sledi, případně matjesy, my ovšem nabízíme variantu s konzervovaným tuňákem, která je stejně báječná. Salát se připravuje do skleněné mísy, aby vynikly různě barevné vrstvy.

4 porce
60 minut
ruská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory a červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte vejce – zvlášť bílek a žloutek. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a petrželkou a rozdělte na dvě porce.
  2. Brambory lehce osolte, opepřete a rozdělte na dvě části – první položte na dno průhledné misky se širokým dnem. Na brambory dejte první vrstvu tuňáka, poté vrstvu kukuřice, pokračujte vrstvou smetanového sýru.
  3. Poté opět přidejte vrstvu brambor, pokračujte vrstvou tuňáka, kterou bude následovat červená řepa. Navrch potřete majonézou a posypte nastrouhanými vařenými vejci – první bílky, poté žloutky.
  4. Salát nechte odpočívat v lednici alespoň 20 minut, poté můžete podávat.

Vyzkoušejte také tradiční bramborový salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Hellmann´s


Přečtěte si také

Recepty