Suroviny
- vařené brambory (oloupané) 300 g
- tuňák ve vlastní šťávě 2 konzervy
- vejce natvrdo 4 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 malý svazek
- červená řepa (velká, upečená doměkka a oloupaná) 1 ks
- kukuřice (konzervovaná, bez nálevu) 200 g
- majonéza (Hellmann's Original) 150 g
- smetanový sýr 100 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Brambory a červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte vejce – zvlášť bílek a žloutek. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a petrželkou a rozdělte na dvě porce.
- Brambory lehce osolte, opepřete a rozdělte na dvě části – první položte na dno průhledné misky se širokým dnem. Na brambory dejte první vrstvu tuňáka, poté vrstvu kukuřice, pokračujte vrstvou smetanového sýru.
- Poté opět přidejte vrstvu brambor, pokračujte vrstvou tuňáka, kterou bude následovat červená řepa. Navrch potřete majonézou a posypte nastrouhanými vařenými vejci – první bílky, poté žloutky.
- Salát nechte odpočívat v lednici alespoň 20 minut, poté můžete podávat.
Vyzkoušejte také tradiční bramborový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE