Komerční sdělení

Vosí hnízda: Oblíbené nepečené cukroví podle Milana Peroutky

Moje hodnocení
2x

Vánoce se nezadržitelně blíží a právě teď je ten pravý čas na přípravu nepečených druhů cukroví. O svůj oblíbený recept se s námi podělil sympatický herec Milan Peroutka. Pokud včelí úlky ve výběru vašeho cukroví zatím chybí, nechte se inspirovat!

25 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Krém

Není čas ztrácet čas! Právě v předvánočním čase je každá ušetřená chvilka vzácná a potřebná, proto oceníte, když vše, co potřebujete nakoupit na svátky, pořídíte v jednom obchodě. Milan sehnal všechny ingredience v Kauflandu, a ocenil i širokou nabídku privátních značek, mezi kterými jsou také výběrové potraviny od českých výrobců nebo velký výběr BIO produktů.

Postup přípravy

  1. Nejdříve rozmixujte piškoty a ořechy na hladkou moučku.
  2. Přidejte prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněťte a připravte měkké a hladké těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu mléka.
  3. Těsto nechte odležet zabalené ve folii v lednici asi hodinu.
  4. Připravte krém. Změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně řeďte rumem.
  5. Z těsta vytvořte kuličky, obalte je v moučkovém cukru a poté je vtlačte do formičky. Ve středu udělejte prstem nebo obrácenou vařečkou díru, kterou naplňte krémem a přiklopte piškotem.
  6. Vosí hnízda skladujte v lednici, před konzumací je nechte povolit v pokojové teplotě.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty