Regionální potravina

Voňavý kotlíkový guláš z hovězího masa s klobásou, bramborem a jablečným moštem

Moje hodnocení
5x

Představujeme vám variantu guláše, která je ideální na chatu, chalupu nebo na kempování. Základem našeho guláše je kvalitní hovězí maso a přírodní jablečný mošt, který dodá pokrmu příjemnou vůni a navinulou chuť. Syté jídlo doplní také klobása, brambory a fazole. Můžete jíst bez přílohy nebo s čerstvým pečivem.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na přepuštěném másle, přidejte na menší kostky nakrájené maso a nechte zatáhnout.
  2. Do hrnce přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a stáhněte plamen, poté zaprašte červenou paprikou a přidejte drcený kmín. Koření nechte na mírném plameni krátce rozvonět.
  3. Podlijte litrem vroucí vody, přidejte sůl podle chuti a pak ostatní koření (rozmarýn, tymián, majoránku a lisovaný česnek).
  4. Vlijte jablečný mošt a směs nechte hodinu dusit na mírném plameni.
  5. Poté přidejte na čtvrtky pokrájené brambory a dalších dvacet minut vařte.
  6. Těsně před podáváním přidejte bílé fazole z plechovky a nechte je v guláši prohřát.
  7. Zdobte zakysanou smetanou a petrželí, pro ostřejší verzi můžete dochutit chilli nebo pokrájenou feferonkou.
PRIMA TIP: Vyzkoušejte třeba kvalitní český mošt z českých jablek ze Statku Cidlina, který neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr. Tento výrobek se pyšní oceněním Regionální potravina.

Vyzkoušejte také klasický hovězí guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí guláš – tradiční recept na oblíbenou českou klasiku

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty