Head
- sůl 1 špetka
Head
- telecí kýta 500 g
- kapary 2 lžíce
- dijónská hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- kapary 2 lžíce
Head
- mrkev 1 kus
- olivový olej 150 ml
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 100 °C. Telecí kýtu pevně svážeme provázkem a na másle zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Na pánvičce s kýtou lehce opečeme okapaného tuňáka, kapary, ančovičky a na plátky nakrájenou mrkev. Vše přendáme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 100 °C asi na hodinu.
Zatímco se maso peče, připravíme domácí majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici a citronovou šťávu smícháme šlehačem v misce. Postupně po kapkách přidáváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Ochutíme solí a pepřem. Upečené maso zabalíme do alobalu. Vše, co nám zbylo v pekáčku, přelijeme do mixéru, rozmixujeme a přidáme cca 3 lžíce naší domácí majonézy. Opět dobře promixujeme. Před podáváním telecí zbavíme provázku, nakrájíme na tenké plátky a podáváme ozdobené tuňákovou majonézou a kapary. Podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Předkrm II
Vitello tonnato