Suroviny
- vepřová pečeně 1 kg
- cibule 2
- slanina 200 g
- česnek
- zelené fazolky
- brambory 700 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup přípravy
- Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky 2 až 4cm vysoké. Vepřové osolíme, opepříme, dle chuti okořeníme a necháme odležet.
- Nakrájíme cibulku najemno a česnek na plátky, orestujeme dozlatova na pánvi, přidáme slaninu a fazolky, osolíme, opeříme, necháme změknout.
- Brambory omyjeme, necháme ve slupce, nakrájíme na měsíčky a dáme na plech s pečicím papírem, osolíme, přidáme koření na americké brambory, zakápneme olivovým olejem a dáme péct na 175 stupňů dozlatova.
- Maso zprudka opečeme z každé strany na olivovém oleji, poté vložíme do pekáče, přelijeme výpekem z pánve a dáme na 10 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Autor receptu: Žaneta Boháčová