Jan Punčochář

Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou a kořenovou zeleninou podle Honzy Punčocháře

Moje hodnocení
2x

Šéfkuchař Jan Punčochář je milovník české kuchyně, kterou ve své restauraci U Matěje připravuje ve špičkové kvalitě. Nebojí se ani lehkých fúzí a zajímavých spojení surovin a chutí. Perfektním příkladem je jeho vyhlášená houbovo-koprová omáčka s ragú z kořenové zeleniny, kterou tentokrát připravil s vepřovou kýtou a máslovou bramborovou kaší.

2 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sušené hříbky namočte do asi 200 ml horké vody a nechte stranou nasáknout.
  2. Maso nakrájejte na plátky, osušte je papírovou utěrkou a lehce naklepejte, osolte a opepřete. Pánev s olejem rozpalte, maso zprudka opečte dohněda a vyjměte z pánve.
  3. Do pánve s výpečky přidejte máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou, na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidejte i natrhané lišky. Vše důkladně zarestujte, přihoďte bobkový list, zalijte bílým vínem a nechte tekutinu vyvařit.
  4. Přidejte sušené hříbky, zalijte vodou, ve které jste máčeli houby, můžete stříknout i trochu láku od okurek, osolte a okmínujte. Opečené plátky masa vraťte do omáčky i se šťávou, kterou pustily, a duste pod pokličkou doměkka.
  5. Do hotové omáčky přidejte na drobné kostičky nakrájené okurky, zjemněte smetanou a dochuťte nasekaným koprem. Podávejte s bramborovou kaší.

Dobré české maso

BILLA v roce 2011 uvedla na trh privátní značku Vocílka. Ta je garantem ryze českého původu od chovu, výkrmu, porážky a zpracování. Vocílka se nyní představuje v novém designu, ve zcela transparentních a plně recyklovatelných obalech, na kterých nechybí přehledné informace včetně QR kódu, který odkazuje na oficiální stránky Vocílky, kde zákazníci naleznou přehled produktů, spolupracujících farem a tipů na recepty. Tváří značky Vocílka zůstává známý šéfkuchař a majitel restaurace U Matěje Jan Punčochář.

Vyzkoušejte také recept na klasickou koprovou omáčku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Punčochář


Přečtěte si také

Recepty