Velikonoční čokoládový bochánek s žitnou moukou aneb Kolik čokolády je moc čokolády?

Moje hodnocení
4x

Pokud patříte mezi čokoholiky, tradiční bochánek či mazanec vás asi příliš neuspokojí. Není ale třeba vzdávat se své vášně ani o Velikonocích. Upečte na sváteční stůl čokoládový bochánek s čokoládovou polevou a čokoládovým zdobením :). A pokud by vás snad přepadaly provinilé myšlenky, že to není zrovna synonymum zdraví, uklidněte svědomí tím, že použijete žitnou celozrnnou mouku.

10 porcí
120 minut

Těsto

Čokoládová poleva

Dokončení

  • žloutek (na potření) 1 ks
  • čokoláda (nasekaná, na posypání upečeného bochánku ) 50 g

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku s droždím, přidejte všechny sypké suroviny a promíchejte. Poté přidejte mléko, žloutky a zadělejte těsto.
  2. Do těsta přidejte máslo pokojové teploty a zapracujte. Těsto nechte na teplém místě kynout cca 40 minut.
  3. Po vykynutí do těsta ještě vmíchejte nasekanou čokoládu. Vytvořte bochánek a dejte ho na plech ještě cca 20 minut kynout.
  4. Těsto potřete žloutkem. Navrchu nastřihněte do kříže. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
  5. Bochánek polijte čokoládovou polevou a ozdobte nasekanou čokoládou.

Vyzkoušejte také recept na tradiční kynutý mazanec podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty