Marco Giampaoli

VE VARU: Torta da credenza s pistáciemi a pomerančovou kůrou

Moje hodnocení
1x

15. epizoda pořadu Ve varu se nesla ve znamení dolce, neboli italských dezertů. Marco Giampaoli pozval do studia šéfcukrářku Annissu Demurtas a společně upekli efektní dort z kredence, jak se tomuto tradičnímu moučníku přezdívá.

10 porcí
90 minut
italská

Základ

Krém

Náplň

  • kompotované meruňky (v sirupu)
  • pistácie (nasekané)

Frangipane

Postup přípravy

  1. Na základ vše rozmixujte v robotu, poté polovinu těsta, kterou použijete na korpus, vložte mezi dva kusy pečicího papíru a rozválejte válečkem. Druhou polovinu těsta připravte stejným způsobem, bude však sloužit pro dekoraci. Po vyválení vložte takto připravené dva pláty těsta na 2 hodiny do lednice.
  2. Na krém ohřejte mléko s vyškrabanými vanilkovými semínky i se zbylým vanilkovým luskem, poté vanilku vyjměte a pomalu mlékem zalijte žloutky s cukrem, medem a kukuřičným škrobem a postupně zašlehávejte. Poté přendejte zpět na oheň a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, odstavte z plotny, přidejte kůru ze 3 pomerančů a krém nalijte do misky. Zakryjte potravinářskou fólií (fólie musí být přilepená na krém) a dejte vychladit do lednice.
  3. Začněte připravovat dort, polovinu vyváleného těsta naaranžujte na máslem vymazanou formu (i po stranách), na korpus naneste vrstvu krému a navrch naaranžujte nakrájené meruňky v sirupu a posekané pistácie.
  4. Na frangipane smíchejte všechny ingredience v mixéru, dokud se nespojí. Tuto směs poté nalijte na koláč, a nakonec povrch zakryjte proužky křehkého těsta. Pečte v troubě 45 minut na 180 °C.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty