Suroviny
- filet z candáta 800 g
- chorizo 150 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- máslo 100 g
- růžičková kapusta 100 g
- houby (např. hnědé žampiony nebo lišky) 100 g
- patizon (baby) 100 g
- šalotka 100 g
- brambory (La Ratte) 100 g
- suché bílé víno 100 ml
- olivový olej 50 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Porce candáta osolte a opepřete a zprudka opečte na přepuštěném másle, kůží dolů.
- Na chorizo pěnu zpěňte na olivovém oleji polovinu nadrobno nakrájeného choriza a po chvilce přidejte i šalotku a zarestujte dosklovata. Zastříkněte bílým vínem, nechte vyvařit a zalijte smetanou. Lehce nechte povařit a následně propasírujte. Na závěr přidejte máslo, osolte, opepřete a vymixujte do pěny.
- Na zeleninové ragú spařenou zeleninu nakrájenou na kousky s nudličkami choriza a plátky brambor La Ratte orestujte na másle, osolte, opepřete a zastříkněte bílým vínem.
- Na talíř naservírujte zeleninové ragú, přidejte chorizo pěnu a navrch položte kůží nahoru porci candáta.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Pečený candát se zeleninovým ragú a chorizo sosem podle Pavla Sapíka Zdroj: FTV Prima