VE VARU: Pečený candát se zeleninovým ragú a chorizo sosem podle Pavla Sapíka

Moje hodnocení
2x

V 19. epizodě pořadu Ve varu šéfkuchař Pavel Sapík připravil na másle pečeného candáta s ragú z brambor a zeleniny se smetanovou pěnou dochucenou chorizem. Lehce pikantní a výrazná chuť španělské klobásky se krásně snoubí s jemnou chutí delikátní ryby.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Porce candáta osolte a opepřete a zprudka opečte na přepuštěném másle, kůží dolů.
  2. Na chorizo pěnu zpěňte na olivovém oleji polovinu nadrobno nakrájeného choriza a po chvilce přidejte i šalotku a zarestujte dosklovata. Zastříkněte bílým vínem, nechte vyvařit a zalijte smetanou. Lehce nechte povařit a následně propasírujte. Na závěr přidejte máslo, osolte, opepřete a vymixujte do pěny.
  3. Na zeleninové ragú spařenou zeleninu nakrájenou na kousky s nudličkami choriza a plátky brambor La Ratte orestujte na másle, osolte, opepřete a zastříkněte bílým vínem.
  4. Na talíř naservírujte zeleninové ragú, přidejte chorizo pěnu a navrch položte kůží nahoru porci candáta.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty