Suroviny
- špagety 450 g
Omáčka
- olivový olej 60 ml
- česnek 6 stroužků
- červené chilli papričky 1 ks
- ančovička (filety v oleji (nemusí být)) 4 ks
Připravte spaghetti aglio olio e peproncino podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.
- Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.
- Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.
Vyzkoušejte i další ikonu italské kuchyně - dokonalé spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE