návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Spaghetti aglio olio e peperoncino

4 porce
do 30 minut
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino Autor: Italská pasta nejen těstoviny
Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.
Reklama

Příprava tohoto skvělého jídla je opravdu jednoduchá! Přesvědčte se v našem videoreceptu:

Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.
  2. Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.
  3. Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.
Reklama

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

Spaghetti aglio olio e peperoncino, foto: Italská pasta – nejen těstoviny

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama