návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Hodnoceno: 10x
4 porce
do 30 minut
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Autor: Italská pasta nejen těstoviny Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.

Postup

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.
  2. Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.
  3. Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

Spaghetti aglio olio e peperoncino, foto: Italská pasta – nejen těstoviny

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně