Marco Giampaoli

VE VARU: Pollo alla romana s omáčkou romesco podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
2x

Ve 14. epizodě pořadu Ve varu představil šéfkuchař Marco Giampaoli recept na kuře po římsku. Tradičně jde o recept z jednoho hrnce, Marco jej však upravil a nabídl zpracování, které ozdobí i slavnostní tabuli. Pokrm ještě netradičně doplnil španělskou omáčkou romesco z pečených paprik a mandlí.

4 porce
120 minut
italská

Omáčka romesco

Peperonata

Pollo alla romana

K podávání

Postup přípravy

  1. Do předehřáté trouby na 240 °C dejte péct papriky na cca 30 - 40 minut. Papriky vyndejte a přikryjte na 10 minut alobalem, aby se zapařily. Poté je oloupejte. Papriky pustí šťávu, kterou přeceďte přes jemné síto a nechte zatím stranou.
  2. Kuřecí prsa očistěte a nechte marinovat ve šťávě z pečených paprik. Čím déle, tím lépe. Poté kuřecí maso vyjměte a zabalte do fresh folie, takto připravené je vložte do vakuovacího sáčku a zatavte. Nastavte sous-vide na 62 °C a nechte vařit 1 hodinu a 15 minut.
  3. Dvě třetiny oloupaných paprik použijte na omáčku romesco. Dejte do mixéru papriky, mandle, nastrouhaný jeden malý stroužek česneku, po lžičce kajenského pepře a uzené červené papriky, sherry ocet, sůl a vše rozmixujte dohladka. Nakonec vymixujte ještě s olivovým olejem a můžete také přepasírovat. Přendejte do libovolné nádoby a dejte do lednice. Podle potřeby dochuťte solí a sherry octem.
  4. Mezitím do misky nakrájejte nadrobno zbytek pečených paprik, přidejte 1 lžíci romesco omáčky, malinko sherry octa a pokrájené olivy. Zamíchejte a máte připravenou peperonatu k servírování.
  5. Jakmile je kuře hotové, vyndejte ho ze sáčku a opečte na kůži, na předehřáté pánvi. (Šťávu z kuřete můžete použít – sceďte ji do rendlíku, zavařte, přidejte máslo, citronovou šťávu a rozmixujte.) Kuře vyndejte z pánve a počkejte 2 minuty, než ho nakrojíte.
  6. Omáčku naneste na talíř lžící a rozetřete, kuře říznuté napůl položte na omáčku a mezi něj nandejte peperonatu. Ozdobte lístky salátu a citronovou kůrou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty