Pavel Sapík

VE VARU: Kuřecí shawarma s česnekovou pastou a domácími hranolky

Moje hodnocení
4x

Ani v poslední dvacáté epizodě pořadu Ve varu nemohl chybět host. Yazan Manjah je kuchař původem ze Sýrie a společně s Pavlem Sapíkem připravil své oblíbené jídlo – kuřecí shawarmu naloženou v kořeněném jogurtu. Voňavé kousky masa pak podával s domácími hranolky a speciální česnekovou pastou Toum.

2 porce
45 minut

Shawarma

Česneková pasta toum

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a vložte do misky. Všechny ostatní suroviny rozmixujte dohladka a vzniklou směsí zalijte kuřecí nudličky.
  2. Překryjte fólií a nechte v lednici marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc. Mezitím připravte česnekovou omáčku.
  3. V malém rendlíku smíchejte škrob s 8 lžícemi vody, pomalu zahřívejte a důkladně míchejte, dokud se nevytvoří hustá pasta. Tu přesuňte do misky a dejte vychladit do lednice na 10 minut.
  4. Vychlazenou směs dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin bez oleje a rozmixujte dohladka. Nakonec při nízkých otáčkách přilévejte postupně olej, až vytvoříte majonézu.
  5. Na rozpálené pánvi orestujte kuřecí nudličky dozlatova.
  6. Podávejte s hranolky nebo arabským chlebem, rajčaty a kyselými okurkami.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty