Shawarma
- kuřecí prsa 400 g
- bílý jogurt 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- česnek 1 stroužek
- římský kmín (mletý) 1/4 lžičky
- mletý koriandr 1/4 lžičky
- mletá sladká paprika 1/4 lžičky
- sušená cibule 1/4 lžičky
- sušený zázvor 1/4 lžičky
- mletý kardamom 1/4 lžičky
- mletá skořice 1/4 lžičky
- muškátový oříšek 1/4 lžičky
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- kešu ořechy 10 ks
Česneková pasta toum
- kukuřičný škrob 4 lžíce
- voda 12 lžic
- česnek 2 stroužky
- sůl
- rostlinný olej 50 ml
- citronová šťáva 1 lžička
Postup přípravy
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké proužky a vložte do misky. Všechny ostatní suroviny rozmixujte dohladka a vzniklou směsí zalijte kuřecí nudličky.
- Překryjte fólií a nechte v lednici marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc. Mezitím připravte česnekovou omáčku.
- V malém rendlíku smíchejte škrob s 8 lžícemi vody, pomalu zahřívejte a důkladně míchejte, dokud se nevytvoří hustá pasta. Tu přesuňte do misky a dejte vychladit do lednice na 10 minut.
- Vychlazenou směs dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin bez oleje a rozmixujte dohladka. Nakonec při nízkých otáčkách přilévejte postupně olej, až vytvoříte majonézu.
- Na rozpálené pánvi orestujte kuřecí nudličky dozlatova.
- Podávejte s hranolky nebo arabským chlebem, rajčaty a kyselými okurkami.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE