Marco Giampaoli

VE VARU: Kokosová panna cotta s mangem a maracujou podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
1x

Panna cotta je tradiční italský dezert ze smetany. V 15. epizodě Ve varu připravil šéfkuchař Marco Giampaoli trochu nevšední verzi s exotickou chutí. Místo smetany použil kokosové mléko, chuť dodalo mangové pyré se zázvorem a svěží maracuja. A o křupavý akcent se postaral opražený kokos a nadrobené mandlové sušenky.

4 porce
90 minut

Panna cotta

Mangové pyré

K podávání

Postup přípravy

  1. Kokosové mléko nalijte do rendlíku společně s cukrem a kafírovými listy, po chvilce přidejte vyškrábaná semínka z vanilky i celý vanilkový lusk. Mezitím připravte ledovou lázeň, do níž vložte plátky želatiny.
  2. Jakmile bude kokosové mléko těsně pod bodem varu, stáhněte úplně z plotny, přidejte likér Malibu a vyndejte listy a lusk. Trochu rozmixujte tyčovým mixérem. Nyní vložte nabobtnalou vyždímanou želatinu. Míchejte metličkou, dokud se želatina nerozpustí. Poté panna cottu nalijte rovnou do misek/silikonových formiček/talířů a dejte do lednice na alespoň 3-4 hodiny vychladit a ztuhnout.
  3. Pokrájené mango a zázvor dejte do hrnce s cukrem a nechte zavařit, poté stáhněte intenzitu a nechte jen pomalu vařit do změknutí, cca 30 minut.
  4. Mango se zázvorem rozmixujte (přeceďte přes jemné síto, pokud chcete, aby pyré bylo extra hladké) a nechte zchladit v lednici. Po zchlazení přendejte do cukrářského sáčku. Nechte tak připravené na servírování.
  5. Strouhaný kokos dejte do trouby na 180 °C na cca 15 minut. Mezitím v misce nadrťte sušenky amaretti. Jakmile je kokos opražený, přidejte ho k sušenkám a zamíchejte. Nechte stranou připravené na servírování.
  6. Jakmile je panna cotta ztuhlá, můžete začít servírovat se všemi ostatními komponenty (musí být studené). Na panna cottu nejdříve naneste mangové pyré, na něj dejte pokrájené mango, pár semínek maracuji, nakonec posypte směsí sušenek a kokosu a dozdobte malými lístky máty.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Vyzkoušejte také klasickou vanilkovou panna cottu s ovocným pyré podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty