Marco Giampaoli

VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho

Moje hodnocení
2x

V 15. díle pořadu Ve varu se šéfkuchař Marco Giampaoli věnoval italským dezertům. Ukázal také, jak bleskově připravit sladkou tečku. Panettone je moučník z kynutého těsta, který je chuťově podobný naší vánočce nebo mazanci. Inspirujte se nápadem, jak využít zbytek moučníku a přeměnit ho v efektní a lahodný dezert.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Višně dejte do rendlíku a přidejte cukr, nechte je vařit cca 20 minut na mírném plameni.
  2. Připravte zabaione. V misce nad vodní lázní začněte šlehat žloutky s cukrem, dokud se cukr nerozpustí a nezdvojnásobí svůj objem, poté přidejte marsalu, stáhněte misku z vodní lázně a zabaione přendejte do sifonové lahve a naplňte 2 šlehačkovými bombičkami N2O.
  3. Servírujte do skleniček ve vrstvách panettone (natrhané), višně a zabaione.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marco Giampaoli


Přečtěte si také

Recepty