VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima
V 15. díle pořadu Ve varu se šéfkuchař Marco Giampaoli věnoval italským dezertům. Ukázal také, jak bleskově připravit sladkou tečku. Panettone je moučník z kynutého těsta, který je chuťově podobný naší vánočce nebo mazanci. Inspirujte se nápadem, jak využít zbytek moučníku a přeměnit ho v efektní a lahodný dezert.
Postup přípravy
-
Višně dejte do rendlíku a přidejte cukr, nechte je vařit cca 20 minut na mírném plameni.
-
Připravte zabaione. V misce nad vodní lázní začněte šlehat žloutky s cukrem, dokud se cukr nerozpustí a nezdvojnásobí svůj objem, poté přidejte marsalu, stáhněte misku z vodní lázně a zabaione přendejte do sifonové lahve a naplňte 2 šlehačkovými bombičkami N2O.
-
Servírujte do skleniček ve vrstvách panettone (natrhané), višně a zabaione.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho
Zdroj:
FTV Prima