Suroviny
- Panettone 200 g
- žloutek 6 ks
- cukr 100 g
- víno Marsala 50 ml
- višně (mražené) 100 g
Postup přípravy
- Višně dejte do rendlíku a přidejte cukr, nechte je vařit cca 20 minut na mírném plameni.
- Připravte zabaione. V misce nad vodní lázní začněte šlehat žloutky s cukrem, dokud se cukr nerozpustí a nezdvojnásobí svůj objem, poté přidejte marsalu, stáhněte misku z vodní lázně a zabaione přendejte do sifonové lahve a naplňte 2 šlehačkovými bombičkami N2O.
- Servírujte do skleniček ve vrstvách panettone (natrhané), višně a zabaione.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Panettone s krémem zabaione a višněmi podle Marca Giampaoliho Zdroj: FTV Prima