Vánoční trifle podle maminky Jamieho Olivera
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vánoční trifle podle maminky Jamieho Olivera
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Trifle je opulentní skládaný dezert bez kterého by Britové neměli Vánoce. Podává se ve velké skleněné míse, aby byly vidět všechny vrstvy, mezi kterými nikdy nechybí vrstva z piškotového těsta, krém a ovoce. Milovníkem britských jídelních tradic je i Jamie Oliver – a na Vánoce se u nich neobejdou bez trifle (od Jamieho maminky).
6 porcí
60 minut
anglická
Postup přípravy
-
Do velké skleněné mísy rozložte plátky rolády. Na ně rozložte plátky jahod a vše zakapejte likérem.
-
Lžičkou nandejte na jahody kousky jahodové zavařeniny. V jiné míse v troše mléka rozmíchejte cukr a pudinkový prášek. Uveďte téměř k bodu varu 600 ml mléka a vlijte ho k rozmíchané směsi. Vraťte do kastrolu a za stálého promíchávání vařte, až pudink zhoustne. Vlijte ho do mísy na jahody, nechte vychladnout a pak dejte do ledničky, až pudink úplně vychladne.
-
Rozložte na něj okapané dílky mandarinek a bobky pomerančové zavařeniny. Stejným způsobem jako jahodový pudink uvařte i vanilkový, přelijte jím mandarinky, nechte vychladnout a vychladit. Na závěr ozdobte trifle čepicí ze šlehačky, hoblinkami čokolády a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Podávejte vychlazené.
PRIMA TIP: Svou sestavou i způsobem přípravy připomíná trifle náš oblíbený piškoťák. Jelikož tady jde hlavně o princip, stejně jako on musí i trifle dodržet základní povinnou sestavu, ale její prvky si můžete vybírat podle dostupnosti i chuti. Jahody můžete nahradit malinami nebo směsí drobného bobulového ovoce, místo mandarinek použít třeba kompotované hrušky, šlehačku může nahradit mascarpone, pudink třeba čokoládovým krémem…
Vánoční trifle podle maminky Jamieho Olivera
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vánoční trifle podle maminky Jamieho Olivera
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD