Suroviny
- šťáva z granátového jablka 1 hrnek
- želatina 1 lžíce
- med 1 lžíce
- maliny (čerstvé nebo mražené) 1 hrnek
- dortový korpus (piškotový korpus nebo rolka) 1 ks
- škrob 2 lžičky
- whisky (nemusí být) 1/4 hrnku
- moučkový cukr (prosátý) 50 g
- šlehačka (vyšlehaná) 1 a 1/2 hrnku
- ovoce (na dekoraci)
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- ¼ hrnkem šťávy z granátového jablka přelijte v malé misce želatinu a dejte stranou.
- Zbylou šťávu nalijte do malého kastrůlku, přidejte med a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Potom přidejte želatinu a zase míchejte, dokud se nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
- Tekutinu nalijte na dno triflové formy a přidejte maliny. Dejte alespoň na 2 hodiny do lednice, dokud se směs neusadí.
- Rozbalte piškotovou rolku nebo korpus a rozřízněte ji na dvě kola nebo jiný tvar, který bude pasovat do formy. Jeden díl položte na zatuhlý rosol.
- Vanilkový pudink nalijte do hrnce, vmíchejte v 1/3 hrnku mléka rozpuštěný kukuřičný škrob, jemně přiveďte do mírného varu a vařte, dokud pudink nezhoustne. Sundejte s plotny, vmíchejte whiskey a potom navrch položte kus potravinové fólie, aby nevznikl škraloup.
- Polovinu vychladlého pudinku naneste na díl ve formě. Navrch položte zbývající díl piškotu a navrch rozprostřete zbývající část pudinkové směsi. Formu přikryjte a před podáváním dejte na 2–3 hodiny vychladit do lednice.
- Při podávání: Vmíchejte moučkový cukr do šlehačky, naneste ji na povrch piškotu, ozdobte čerstvým ovocem a poprašte cukrem.