návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Trifle s jahodami

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Trifle s jahodami
Autor: Cat & Cook Trifle s jahodami
Tradiční anglický dezert, který si oblíbíte pro jeho jednoduchost a variabilitu. Můžete ho udělat s různými druhy ovoce, s čokoládou, slaným karamelem nebo můžete třeba přidat želé.

Recept

Citronový trifle  Foto:

Citronový trifle

Skvělý recept, který se pouze vyskládá z hotových komponentů – to je malý jarní sen se svěží chutí!

Postup

  1. Na žloutkový krém (custard) smíchejte cukr s moukou a přidejte ke žloutkům. Promíchejte, dokud směs nebude homogenní. Jeden vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyjměte semínka. Ta smíchejte se smetanou v rendlíku se silným dnem a přiveďte těsně pod bod varu.
  2. Ohřátou smetanu po částech přilévejte ke žloutkové směsi a energicky míchejte metlou. Až bude směs spojená, nalijte ji z mísy zpět do rendlíku a na nízkém plamenu ohřívejte. Za stálého míchání směs nechte zhoustnout. Krém přelijte do mísy a přikryjte ho fresh fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu. Nechte zchladnout.
  3. Crème fraîche smíchejte se semínky z druhého vanilkového lusku a cukrem podle chuti. Korpus nakrájejte na tenké plátky (od vrchu ke spodu, nikoli jako při přípravě dortů) a promažte je marmeládou. Vždy dva plátky k sobě. Pokud používáte piškoty, také je promažte.
  4. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
  5. Do mísy položte promazané plátky korpusu / piškoty (1/2), lehce zakápněte zvolenou tekutinou, přidejte krém z crème fraîche tak, aby zakryl pouze korpus. Plátky jahod naskládejte kolem dokola i doprostřed a přidejte zbytek krému tak, aby zakryl jahody. Na krém navrstvěte zbytek promazaných korpusů a postupujte úplně stejně, pouze použijte žloutkový krém. Navrch našlehejte vychlazenou šlehačku a ozdobte ovocem.

Trifle s jahodami 2 Foto: Trifle s jahodami; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová