Suroviny
- hovězí jazyk (uzený) 1 kg
- jablka 200 g
- citronová šťáva (na pokapání a ochucení)
- křen (čerstvý) 50 g
- řeřicha (na ozdobu)
Postup přípravy
- Uzený jazyk ohřejte v páře a oloupejte ho.
- Jablka nastrouhejte a pokapejte citronovou šťávou – díky tomu nezhnědnou. Přistrouhejte čerstvý křen a promíchejte.
- Jazyk nakrájejte na plátky. Podávejte s vejmrdou, ozdobené řeřichou.
Milujeme dobré maso
V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.