Suroviny
- vepřový jazyk 1 ks
- cibule 1 ks
- bobkový list 3 ks
- olivový olej (nebo sádlo) 1 lžíce
- chléb (čerstvý ) 2 krajíce
- máslo 30 g
- hrubozrnná hořčice 4 lžičky
- kyselé okurky (malé ) 4 ks
- rukola 2 hrsti
- vlašské ořechy 1 hrst
- sůl
V novém letním čísle časopisu Prima FRESH najdete i další recepty z krásné kuchařky Gatrokroužek:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Jazyk důkladně omyjte, cibuli oloupejte. Jazyk pak pozvolna vařte v hrnci s osolenou vodou, cibulí a bokovými listy asi 2,5 hodiny. Posléze ho chytněte pomocí obraceček a co nejrychleji přesuňte do připravené nádoby s ledovou vodou, kde ho ponechte asi 5 minut – lépe se pak loupe.
- Jazyk pak dejte do lednice a nechte ho tam klidně i přes noc. Až bude pěkně ztuhlý, oloupejte ho a nakrájejte na co nejtenčí plátky, pokud máte kráječ, použijte ho. Plátky pak osmahněte na pánvi na troše olivového oleje nebo sádla, maso by mělo ztmavnout. Jazýček odložte na talíř vystlaný papírovou utěrkou. Pánvičku vytřete a opražte na ní ořechy.
- Teď je čas na chleba – vyberte si nějaký váš oblíbený, já mám rád ten ořechový. Nakrájejte ho na krajíce a potřete máslem a hořčicí podle vlastní chuti. Pokračujte v obkládání: tence nakrájené okurky, opláchnutá a osušená rukola, vrstva opražených ořechů a zakončete poctivou náloží opečeného jazyka. Chleby k sobě splácněte, zabalte je do pečicího papíru a nakonec převažte provázkem.