Kaše
- brambory (varný typ c) 600 g
- křen 100 g
- smetana na vaření (12 %) 200 ml
- máslo 80 g + k podávání
- sůl
Další ukázkové recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Kulinárium najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH
Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní...
Postup přípravy
- Jazyk propláchněte ve vodě, vložte do hrnce, přidejte rozkrojenou cibuli a česnek, zalijte dostatečným množstvím vody tak, aby byl jazyk potopený, a vařte na mírném stupni doměkka, zhruba 2 hodiny.
- Zhruba po 1 ½ hodině oloupejte brambory, nakrájejte je na stejně velké kousky a uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím nastrouhejte křen do smetany a vařte na mírném stupni do lehkého zhoustnutí. Uvařené brambory slijte, rozmačkejte šťouchadlem a zalijte většinou křenové smetany.
- Šťouchejte dál, až vznikne hladká kaše, podle potřeby ji zřeďte křenovou smetanou. Vmíchejte máslo.
- Uvařený jazyk vyjměte, sloupněte kůži, nakrájejte ho na tenké plátky a podávejte s křenovou kaší přelitou máslem a se strouhaným křenem.