Knedlíky
- bílé pečivo (starší, bez kůrky) 150 g
- plnotučné mléko 2 lžíce
- extra virgin olivový olej
- uzená pancetta (nebo anglická slanina) 100 g
- cibule 1 ks
- klobása 50 g
- vejce 1 ks
- hladkolistá petržel 1 svazek
- muškátový oříšek 1 špetka
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse zakapejte mlékem. Přikryté nechte nejméně 1 hodinu stát.
- V pánvi osmažte na troše oleje na kostičky nakrájenou slaninu až zprůsvitní, ale nenechte ji zkřupavět. Pak vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a také ji trochu osmažte. Vsypte do mísy k namočenému pečivu.
- Směs promíchejte, přidejte nakrájenou klobásu, ušlehané vejce, dochuťte muškátovým oříškem, zapracujte nakrájenou petrželku, mouku a směs osolte a opepřete.
- Namočenýma rukama tvarujte ze směsi kulaté knedlíky – měli byste jich vytvořit asi 12, – a dobře je upěchujte.
- Vývar uveďte do varu, vkládejte knedlíky, teplotu trochu snižte a knedlíky vařte zhruba 15 minut. Podávejte je ve vývaru, posypané nakrájenou pažitkou.
Tyrolské knedlíky aneb canederli podávané v horkém vývaru Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte také recept na klasické játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE