redakce Prima FRESH

Tyrolské knedlíky aneb canederli podávané v horkém vývaru

Moje hodnocení
2x

Oblast Alto Adige nebo též Jižní Tyrolsko je domovem velice pestré a mnoha kulinárními vlivy protkané kuchyně. Za takřka národní jídlo se tu považují canederli, což je pokus italštiny o adaptaci německých, případně rakousko-uherských Knödel. Prostě knedlíky, ovšem v tomto provedení tak bytelné, že se podávají jako hlavní jídlo, ve vývaru.

4 porce
60 minut
italská

Knedlíky

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse zakapejte mlékem. Přikryté nechte nejméně 1 hodinu stát.
  2. V pánvi osmažte na troše oleje na kostičky nakrájenou slaninu až zprůsvitní, ale nenechte ji zkřupavět. Pak vsypte na kostičky nakrájenou cibuli a také ji trochu osmažte. Vsypte do mísy k namočenému pečivu.
  3. Směs promíchejte, přidejte nakrájenou klobásu, ušlehané vejce, dochuťte muškátovým oříškem, zapracujte nakrájenou petrželku, mouku a směs osolte a opepřete.
  4. Namočenýma rukama tvarujte ze směsi kulaté knedlíky – měli byste jich vytvořit asi 12, – a dobře je upěchujte.
  5. Vývar uveďte do varu, vkládejte knedlíky, teplotu trochu snižte a knedlíky vařte zhruba 15 minut. Podávejte je ve vývaru, posypané nakrájenou pažitkou.

Vyzkoušejte také recept na klasické játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty