Nejoblíbenější zavářkou jsou určitě knedlíčky. Dají se připravit na spoustu různých způsobů, klasikou jsou játrové, ale připravují se i z mletého masa nebo nasekaného rybího masa. Skvělým tipem, jak si ulehčit práci, je využití hotových masových klobás typu salsiccie nebo syrových grilovacích klobásek, z kterých jednoduše vytlačte kousky velikosti sousta ze střívka. Stejně skvěle fungují i knedlíčky z vinné klobásy.
Další podstatnou kategorií zavářek jsou těstoviny, nebo lépe řečeno domácí nudle nebo flíčky. Hotové těsto můžete také nastrouhat a nechat proschnout, tak vznikne jednoduché strouhání. Různé typy nudlí jsou také velmi oblíbené v asijských polévkách – na výběr jsou nudle rýžové, skleněné, pohankové soba nudle, pšeničné ramen nebo udon nudle.
Na bázi vajec pak můžete připravit nočky z krupičky, svítek, celstýnské nudle nebo delikátní sedlinu. A pro „lenochy“ se hodí vaječné kapání – stačí tenkým pramínkem vlévat rozšehané vajíčko přímo do vroucí polévky.
Pokud chcete hustou, výživnou polévku, která zastoupí hlavní chod, můžete do polévky přidat uvařenou rýži, pohanku, kroupy, quinou nebo jiné obilniny.