Suroviny
- vejce 2 ks
- víno 100 ml
- skořice 2 ks
- sezamová semínka 100 g
Postup přípravy
- mango
- pomerančová šťáva 100 ml
- brusinky 50 g
- strouhanka 50 g
- šalotka
- chilli
- blaťácké zlato
Postup přípravy
Mango vypeckujeme a šalotku nasekáme nadrobno. S pomerančovou šťávou, vínem, brusinkami, kořením a cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni dalších 30 minut, dokud mango nezměkne.
Sýry nakrájíme na menší kousky. Strouhanku smícháme se sezamem. Sýry obalíme nejdříve ve vyšlehaném vejci, poté ve strouhance a tento postup ještě jednou zopakujeme. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji. Sýry podáváme ihned s horkým čatní.
Předkrm
Tři druhy sýrů s mangovým čatní
Ingredience:
- 2 vejce
- 100 ml červeného vína
- 2 ks skořice
- 100 g sezamu
- 1 mango
- 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 50 g brusinek
- 50 g strouhanky
- 1 šalotka
- mleté chilli
- hermelín, mozzarella, blaťácké zlato