Prostřeno: Tiramisu

Moje hodnocení
27x

Dostupnější recept, prý podle Oldřicha Navrátila, který ale není z pomazánkového másla, nýbrž z žervé a šlehačky

5 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

Žloutky a cukr třeme do pěny, zvlášť ušleháme sníh z bílků a šlehačku se ztužovačem

Do žloutkové pěny přidáme lučinu, ušleháme, poté přidáme šlehačku a nakonec vmícháme sníh

Do nádoby položíme vrstvu piškotů, lehce zakapeme kávou

Přikryjeme vrstvou krému, proložíme opět piškoty a zakapeme mandlovým likérem (Amarettem)

Opakujeme další vrstvu krému

Tiramisu posypeme čokoládovou rýží nebo kakaem

V lednici necháme ztuhnout několik hodin

Pro urychlení vložíme do mrazničky

Před podáváním ozdobíme jahodou a lístkem máty

DezertTiramisu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty