Suroviny
- mražený hrášek 1 kg
- cibule 1
- česnek 5 stroužků
- zeleninový vývar 1,5 l
- brambory 1
- rostlinná smetana 200 ml
- sůl
- pepř
Na slaninu z rýžového papíru
- rýžový papír 8 plátů
- lahůdkové droždí 4 PL
- olivový olej 4 PL
- sójová omáčka 4 PL
- javorový sirup 2 PL
- uzená paprika 2 ML
- sušený česnek 2 ML
- pepř 1 ML
Postup
- Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hrášek a na menší kostky nakrájenou bramboru. Zalijeme zeleninovým vývarem a asi po 15–20 minutách vaření rozmixujeme do hladka.
- Přidáme smetanu, ještě chvíli necháme uležet, osolíme a opepříme. Přidáme slaninu z rýžového papíru a podáváme.
Postup na slaninu z rýžového papíru
- Nůžkami si nastříhejte rýžový papír na cca 2cm proužky. Připravte si marinádu.
- Namočíme papír do misky s vodou, dáme na pečicí papír, pak namočíme další a přiložíme na něj druhý a potřeme marinádou.
- Pečeme na 200 °C po dobu 5–7 minut do křupava.
Autor receptu: Alena Vacková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!