Suroviny
- sójové plátky 400 g
- cibule 250 g
- česnek 5 stroužků
- sójová omáčka 5 PL
- uzená paprika 2 ML
- majoránka 2 ML
- mletý kmín 2 ML
- řepkový olej 5 PL
- voda 200 ml
- kukuřičný škrob 2 PL
- zeleninový vývar 800 ml
- sůl
- pepř
Na špenát
Bramborové knedlíky
- brambory 2
- hladká mouka 900 g
- sůl 2 ML
Postup
- Sójové plátky uvaříme podle návodu, slijeme a necháme chvíli vychladnout. Poté jeden po druhém vymačkáme rukama.
- Připravíme si marinádu, do mísy dáme nakrájenou cibuli na půlměsíčky, nakrájený česnek, sójovou omáčku, uzenou papriku, majoránku, kmín, sůl, pepř, olej a vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.
- Celé to dobře promícháme a přidáme vymačkané sójové plátky. Směs se sójovými plátky přelejeme do pekáče a podlijeme zeleninovým vývarem. Mělo by ho být akorát – lehce pod povrch plátků. Pečeme na 180 °C 30–40 minut. V polovině můžeme plátky otočit.
Bramborové knedlíky
- Oškrábané brambory dáme vařit, poté oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou a solí.
- Vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut – než vyplavou na povrch.
Špenát
- Osmažíme cibuli s česnekem, přidáme špenát, dochutíme solí, lahůdkovým droždím.
- Přidáme smetanu a krátce povaříme.
Autor receptu: Alena Vacková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!