Suroviny
- cizrna 2 plechovky
- hořká čokoláda 360 g
- třtinový cukr (na pěnu) 6 PL
- kakaový prášek 4 PL
- třtinový cukr (na karamel) 10 PL
- skořice 2 ML
- muškátový oříšek 1 ML
- mandlové máslo
- sůl
Postup
- V mixéru rozmixujeme vodu (aquafabu) z cizrny do husté pěny. Cizrnu mezitím dáme na pekáč, posypeme skořicí, muškátovým oříškem a pečeme na 180 °C cca 35–40 minut. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu.
- Do rozmixované aquafaby přilijeme čokoládu, přidáme cukr, kakao a nalijeme do misek.
- Do hrnce nasypeme cukr určený na karamel a zahříváme tak dlouho, dokud nebude skoro tekutý. V ten moment přisypeme upečenou cizrnu a promícháme.
- Směs s karamelem vysypeme na prkénko, rozlámeme na menší kousky a přidáme na misky s karamelem. Pokapeme mandlovým máslem a podáváme.
Autor receptu: Alena Vacková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!