Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pesto s medvědím česnekem
Období, kdy je medvědí česnek v té správné kondici, je poměrně krátké. Pokud si ze sklizených listů připravíte pesto, uchováte si chuť a vůni této jarní byliny o něco déle.
do 10 minut
Suroviny
- česnek medvědí velký svazek
- piniové nebo kešu oříšky hrst
- Olivový olej 3–4 lžíce
- Parmezán 30 g
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Medvědí česnek umyjte. Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmezán a dochuťte lehce solí.
- Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.