Suroviny
- kuřecí prsa (nejlépe s kůží) 4 ks
- rostlinný olej 100 ml
- bílé víno (suché) 200 ml
- kuřecí vývar 150 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- máslo 20 g
- tymián (čerstvý) 2 snítky
- pažitka (nasekaná) 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- těstoviny (vaječné, nejlépe pappardelle nebo tagliatelle) 250 g
- máslo 50 g
Postup přípravy
- Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
- Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm kuřecí prsa. Nejprve kůží dolů. Opékejte přibližně 10 minut, pravidelně otáčejte. Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo.
- Do pánve přilejte bílé víno, nechte odpařit a následně přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte smetanu a provařte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou, eventuálně solí a pepřem.
- Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, vyndejte je do pánve nebo do nádoby s rozpuštěným máslem, promíchejte a rozdělte je na talíře.
- Do omáčky přidejte pažitku, kuřecí maso a krátce prohřejte. Maso rozdělte na talíře s těstovinami, přelejte omáčkou a dle chuti dozdobte zbylou pažitkou. Ihned podávejte.