Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle radka Davida
Zdroj: Aramark
Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle radka Davida
Zdroj:
Aramark
Špagetová dýně nemá své jméno zbůhdarma. Po upečení se její dužina promění ve vlákna, která připomínají oblíbené těstoviny. A také se obdobně dají využít. Ideální, pokud chcete svůj jídelníček oživit a zároveň odlehčit. Vyzkoušejte jednoduchý recept od šéfkuchaře Radka Davida.
-
Dýni rozpulte, propíchejte na řezu vidličkou, osolte, opečte řeznou stranou dolů, přikryjte alobalem a pečte 30-40 minut doměkka. Po upečení vidličkou roztrhejte na špagety.
-
Špagety pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Na olivovém oleji orestujte neoloupané stroužky česneku, přidejte stonky bazalky a přidejte rozmixovaná rajčata. Pozvolna vařte 30 minut, poté propasírujte a dle potřeby dochuťte solí a cukrem.
-
Pancettu nakrájejte na nudličky a opražte na pánvi dokřupava.
-
Na dno talíře nalijte omáčku a na ni ochucené špagety ze špagetové dýně. Na ně položte opraženou pancettu, lístky bazalky a navrch nastrouhejte parmazán.
Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle radka Davida
Zdroj: Aramark
Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle radka Davida
Zdroj:
Aramark
Vyzkoušejte další recepty ze špagetové dýně