Suroviny
- špagetová dýně 1 ks
- pancetta 100 g
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- loupaná rajčata 600 g
- bazalka 100 g
- parmazán 80 g
- sůl
- cukr
- Dýni rozpulte, propíchejte na řezu vidličkou, osolte, opečte řeznou stranou dolů, přikryjte alobalem a pečte 30-40 minut doměkka. Po upečení vidličkou roztrhejte na špagety.
- Špagety pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Na olivovém oleji orestujte neoloupané stroužky česneku, přidejte stonky bazalky a přidejte rozmixovaná rajčata. Pozvolna vařte 30 minut, poté propasírujte a dle potřeby dochuťte solí a cukrem.
- Pancettu nakrájejte na nudličky a opražte na pánvi dokřupava.
- Na dno talíře nalijte omáčku a na ni ochucené špagety ze špagetové dýně. Na ně položte opraženou pancettu, lístky bazalky a navrch nastrouhejte parmazán.
Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle radka Davida Zdroj: Aramark
Vyzkoušejte další recepty ze špagetové dýně