Špagety z dýně s rajčatovo-bazalkovou omáčkou a pancettou podle Radka Davida

Moje hodnocení
3x

Špagetová dýně nemá své jméno zbůhdarma. Po upečení se její dužina promění ve vlákna, která připomínají oblíbené těstoviny. A také se obdobně dají využít. Ideální, pokud chcete svůj jídelníček oživit a zároveň odlehčit. Vyzkoušejte jednoduchý recept od šéfkuchaře Radka Davida.

4 porce
60 minut

Suroviny

  1. Dýni rozpulte, propíchejte na řezu vidličkou, osolte, opečte řeznou stranou dolů, přikryjte alobalem a pečte 30-40 minut doměkka. Po upečení vidličkou roztrhejte na špagety.
  2. Špagety pokapejte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Na olivovém oleji orestujte neoloupané stroužky česneku, přidejte stonky bazalky a přidejte rozmixovaná rajčata. Pozvolna vařte 30 minut, poté propasírujte a dle potřeby dochuťte solí a cukrem.
  3. Pancettu nakrájejte na nudličky a opražte na pánvi dokřupava.
  4. Na dno talíře nalijte omáčku a na ni ochucené špagety ze špagetové dýně. Na ně položte opraženou pancettu, lístky bazalky a navrch nastrouhejte parmazán.

Vyzkoušejte další recepty ze špagetové dýně

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Radek David

Aramark Radek David

Šéfkuchař Radek David si vydobyl jméno v restauracích La Veranda a Babiččina zahrada, proslulé jsou především jeho dezerty, ale i kreativní přístup k surovinám. Nikdy neusnul na vavřínech, ale vždy se dál vzdělával, jezdil na stáže do respektovaných restaurací ve světě a v rámci své gastro skupiny určoval trendy v české gastronomii i v několika restauracích v Kyjevě.

Po téměř 20 letech působení v restauracích se rozhodl vydat novou cestou a nastoupil jako kreativní šéfkuchař ve společnosti Aramark, která je největším poskytovatelem firemního stravování v Česku.

„Firemní stravování je pro mě velkou výzvou, rád bych měnil předsudky, které se kolem něj stále objevují. Současně mě láká možnost měnit stravovací návyky velkého počtu lidí. V restauraci jsem vařil pro 40 až 60 lidí denně, tady mám možnost s pomocí kolegů oslovit desetitisíce lidí, kteří denně firemní restaurace využívají,“ vysvětluje svou motivaci Radek David.


Přečtěte si také

Recepty