návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečená špagetová dýně s rajčaty

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Zapečená špagetová dýně s rajčaty
Autor: Cat & Cook Zapečená špagetová dýně s rajčaty
Se špagetovou dýní můžete opravdu skvěle kouzlit! Připravte si tuto vegetariánskou pochoutku, ze které jsou krásně cítit voňavá rajčata a hromada bylinek.

Postup

  1. Špagetovou dýni opatrně rozpulte od stopky dolů a lžící vydlabejte vnitřek. Dýní osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem nebo potřete máslem.
  2. Troubu zapněte na 200 °C, pokud máte možnost vlhkosti, zvolte 20%. Plech vyložte pečicím papírem a dýni na něj položte řeznou stranou dolů.
  3. Pečte 20–30 minut, dokud vlákna z dýně nepůjdou pomocí vidličky lehce vyškrábnout. Zda je dýně hotová poznáte i tím, že ji ochutnáte – vlákna budou příjemně měkká a nebudou křupat jako čerstvá zelenina.
  4. Z upečené dýně vyškrábejte „špagety“, a pokud bude potřeba, ještě je trochu osolte a opepřete. Zapékací misku potřete máslem, vložte dýňová vlákna a rozprostřete.
  5. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte je na dýni. Rajčatovou polpu v misce promíchejte s drceným česnekem, oreganem, solí a pepřem.
  6. Zalijte směs připravenou v misce. Navrch natrhejte mozzarellu a vložte do střední části trouby předehřáté na 200 °C – já používám gril s cirkulací, pokud nemáte na troubě tuto možnost, zvolte horký vzduch.
  7. Pečte asi 15–20 minut, dokud se sýr pěkně nerozpeče. Na posledních 5 minut pečení zapněte gril a směs posypte čerstvě strouhaným parmazánem.
  8. Podávejte s čerstvou bazalkou.
Zapečená špagetová dýně s rajčaty
Autor: Cat & Cook Zapečená špagetová dýně s rajčaty

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.

Související témata: Hlavní jídla